“Mötədil miqdarda süzülməmiş pivə iş gününün və fiziki yüklərin ardından gücü bərpa etməyə kömək edir”.
Oxu.Az-ın məlumatına görə, bu barədə gazeta.ru-ya Rusiya Biotexnologiya Universitetinin (ROSBİOTEX) Qıcqırma istehsalı və şərabçılıq texnologiyası kafedrasının professoru Marina Moyseyak danışıb.
“Belə pivə qidalı maddələr ehtiva edir. Tərkibində “B” vitaminlər qrupunun olması sayəsində o orqanizmə sakitləşdirici təsir göstərir və fiziki yüklərdən, yaxud ağır iş gününün ardından gücü bərpa etməyə kömək edir. Soyuducuda üç-beş gün saxlana bilər”, – deyə ekspert dəqiqləşdirib.
Mütəxəssis izah edib ki, şəkərli diabet kimi endokrin sistem xəstəlikləri zamanı pivə içmək tövsiyə edilmir.
“Sağlam insanlar bəzən axşam bir qədəh belə içki içə bilərlər. Bu zaman tünd və süzülməmiş növlərə üstünlük vermək vacibdir”, – deyə o vurğulayıb.
Texnoloq həmçinin qeyd edib ki, “icazə verilən” bir qədəh pivəni heç bir qəlyanaltı ilə tamamlamaq lazım deyil.
“Suxari, çips, qoz-fındıq və qurudulmuş balıqda duz həddindən artıq çoxdur. Bu cür məhsulların pivə ilə birlikdə qəbul edilməsi orqanizmdə suyun saxlanmasına və nəticədə şişkinliyə səbəb ola bilər”, – deyə mütəxəssis sözlərini yekunlaşdırıb.